Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коледни плакати повлияли на атентатора от Ню Йорк

12 декември 2017, 07:14 часа • 1042 прочитания

Основният заподозрян в атентата в Ню Йорк Акайед Ула е избрал подземния пасаж в центъра на града за извършване на деянието си отчасти заради окачените там коледни плакати, съобщава The New York Post, позовавайки се на свои източници.

Съгласно информацията, цитирана от БГНЕС, Ула разказал за това на следователите. Освен това младият узбек е обявил, че е планирал нападението си по примера на екстремистите, които миналата година бяха организирали атаки срещу коледните базари в няколко европейски страни. Той е направил бомба, водейки се от инструкции по интернет и използвайки коледни лампички.

Вчера, 11 декември, в 7:20 часа сутринта близо до автогара и метростанцията на пл. "Таймс скуеър" избухна бомба, която за щастие не взе жертви.

Името на атентатора беше съобщено по-късно от шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нийл. Пред медиите О'Нийл обяви, че извършителят е задействал взривно устройство, което е бил закрепил на тялото си. Поради това 27-годишният узбек Ула е получил изгаряния и наранявания и в момента се намира в болница под наблюдението на полицаи. Освен него ранени са още трима души, намирали се в близост до мястото на експлозията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес