Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненада: Собственикът на "Телелинк" подаде оставка като общински съветник от ГЕРБ

16 януари 2024, 16:55 часа • 8324 прочитания

Бизнесменът Любомир Минчев изненадващо е подал оставка като общински съветник от ГЕРБ в София и напуска Столичния общински съвет.Той е мажоритарен собственик на телекомуникационната компания "Телелинк".

Минчев вече е подал заявлението си пред избирателната комисия.  Оставката на Минчев е също толкова неочаквана, колкото внезапното му включване в политиката през местните избори в София през 2023 г.

Той беше поставен на трето място в листата на ГЕРБ след водача Антон Хекимян и бившия председател на СОС Георги Георгиев, като изпревари десетки други стари кадри на партията. Още: Евродепутати, народни представители и общински съветници от ГЕРБ лице в лице с жителите на София

Преди това името му дори се спрягаше за потенциален кандидат-кмет на ГЕРБ, преди Бойко Борисов да номинира Хекимян.

Предсрочно прекратеният мандат на Минчев означава, че в групата на ГЕРБ в СОС ще влезе Румен Александров. Наскоро той беше посочен от Бойко Борисов за председател на ГЕРБ-Банкя на мястото на дългогодишния районен кмет Рангел Марков.

Припомняме, че вече втори месец съветът не може да заработи, защото политическите групи не успяват да изберат свой председател.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес