Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Варна подготвя нови информационни табели

29 януари 2014, 16:08 часа • 11597 прочитания

Община Варна подготвя нови информационни табели. Те отговарят на всички европейски изисквания и ще бъдат поставени на ключови места и спирки в града.

„Нуждата от актуална информация за културно-историческите забележителности на града е огромна, затова сме предвидили средства в бюджета за т.г.”, сподели кметът Иван Портних.

Предстои да бъдат изработени и карти на Варна, които ще бъдат разпространени в курортните комплекси. Вече върви организация по откриване на информационни туристически центрове в „Златни пясъци” и „Св. Св. Константин и Елена”. Това  съобщиха кметът Портних и директорът на дирекция „Туризъм” Соня Георгиева по време на заседание на Обществения съвет по туризъм.

Безплатните обиколки за туристи на културно-историческите обекти във Варна станаха изключително популярни през отминалото лято. По всичко личи, че ще бъдат актуални и през тази година. От Съюза на екскурзоводите подкрепиха инициативата на общината. Те поеха отговорността да осигурят компетентни гидове. Туристите ще могат да се записват за разходките в общинския информационен център.

Освен това от бранша поискаха още да бъдат запознати с препоръките, дадени относно кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019, с цел да съдействат за тяхното осъществяване.

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес