Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Холивуд иска забрана на оръжията

18 декември 2012, 10:41 часа • 6575 прочитания

Звезди на американското кино и шоубизнес призоваха правителството на САЩ да затегне контрола върху продажбата на огнестрелно оръжие, предаде БГНЕС.

Повод за тревогата на Холивуд стана кървавата трагедията в Нютаун, Кънектикът, където миналия петък 20-годишния Адам Ланза разстреля 20 деца и 6-има възрастни.

"Забраната на полуавтоматичното бойно оръжие е необходимата първа крачка към възкресението на душата на тази страна", написа в "Туитър" актьорът Алек Болдуин.

"Колко още страдания и загуби са нужни, за да се подобри контролът върху продажбата на оръжие в Америка?", пита риторично актрисата Сюзън Сарандън.

"Страна, която нищо не прави в сферата на контрола на разпространението на оръжие и просто наблюдава убийствата на невинни животи, трябва да се замисли. Потресена съм!", казва колежката й Голди Хоун, съпруга на звездата Кърт Ръсел.

В хора на недоволните се включи и риалити звездата Ким Кардашян: "Как е възможно това - в ръцете на психически болен подрастващ да попадне оръжие?"

Идентичен е акцентът и в думите на звездата от "Отчаяни съпруги" Ева Лонгория: "Как 20-годишен човек с куп психически проблеми може да се сдобие с оръжие??? Контрол за оръжията!"

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг също призова властите да се заемат сериозно с проблема с насилието и по-специално с притежаването на огнестрелно оръжие.

"Насилието въз основа на притежаване на огнестрелно оръжие - това е национална епидемия и национална трагедия. За справянето с проблема е нужно повече от думи", заяви Блумбърг на пресконференция. "В резултат на притежаването на огнестрелно оръжие всеки ден загиват средно 34 американци. За да бъде разрешен напълно проблемът, Конгресът трябва да наложи пълна забрана върху притежаването на лично оръжие".

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес