Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Искаме пълен списък на пътувалите със скандалния полет на Авиоотряд 28

24 август 2012, 15:01 часа • 6069 прочитания

Съветвам приятелски Бойко Борисов да не се заиграва с темата за качеството на магистралите, защото тепърва ще се види качеството на магистралите, които той строи.

Това заяви бившият зам. министър на регионалното развитие и благоустройството и депутат от Коалиция за България Димчо Михалевски, предаде БГНЕС.

Михалевски коментира изявленията на Бойко Борисов пред членовете на кабинета на последното правителствено заседание, които станаха ясни днес от стенограмата. "Проверих какво е правено на АМ "Струма", но искам да кажа, че тя е пусната в експлоатация през януари 2007 и е нормално да има текущи ремонти. Автомагистралата не е мръднала", заяви бившият зам. министър.

Той изтъкна, че правителството на тройната коалиция е рехабилитирало над 6000 километра от републиканската пътна мрежа, а към днешна дата правителството на Бойко Борисов и 1200 км не е рехабилитирало. Михалевски засегна темата с получаването на акт 16 за новите участъци от магистралите. "Когато се завършва магистрала се изисква документ от Агенцията по кадастъра, че пътният участък е заснет по абсолютни геодезични коти. Борисов този проблем го решава като от негово име се обаждат на председателя на Агенцията по кадастъра да даде този документ, за да не бъде уволнен", заяви Михайлевски.

От БСП коментираха днес и изказването на депутата от левицата Антон Кутев за приликите между БСП и СПИН-а. "Журналистите, които познават Антон Кутев, знаят, че понякога той има леко странно и доста остро чувство за хумор. Изказването му е една шега, която е в съвсем приятелска атмосфера. Става дума, според нас, за абсолютна шега. Извиняваме се, ако някой се почувства засегнат. Това е една шега, която не мисля, че има нужда от коментар", заяви лидерът на младежите в БСП и член на Изпълнителното бюро на партията Явор Гечев.

Изказването на Гечев е по повод новия скандал, който разтресе БСП. Корнелия Нинова иска да изгони от редиците на партията колегата си Антон Кутев заради негова реплика, че "социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път". "Дадохме своя принос в опростачването", коментира Нинова и призова Кутев да напусне изобщо политиката.

БСП пита и кой е бил на скандалния полет на Авиоотряд 28. От партията вече са изпратили въпроси до президента на БФС Борислав Михайлов, до директора на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев и до програмния директор на Канал 3 Сашо Диков. Те настояват Михайлов да им даде картотеките на двата футболни отбора, които използваха преди няколко седмици услугите на авиоотряда и то за 5 години назад. Имаме съмнения какви хора играят в тези отбори и само те ли са летели. По наша информация самолетът е бил пълен, заяви Явор Гечев и дори публично попита дали на полета е имало криминално интересни лица, хора, усвоявали по странен начин европейски средства и държавни служители. По тази причина БСП иска от Пенчо Пенчев пълен и подробен списък на всички хора, които са били на борда по време на скандалния полет, от Сашо Диков пък те искат записа от мача на двата отбора.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес