Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът намекнал пред Радан Кънев за смени на Писанчев и Лазаров

05 март 2015, 10:09 часа • 10149 прочитания

Неговото уверение и вярвам убеждение е, че в тази ситуация трябва да бъде сменен вътрешният министър и главният секретар на МВР (Светлозар Лазаров), и шефът на ДАНС (Владимир Писанчев). Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев за срещата си вчера с премиера Бойко Борисов.

Вчерашният разговор би бил може би най-дългият между двамата досега. Борисов изразил подробно позицията си, че моментът за оставката е възможно най-неподходящ с оглед на посещението на президента на Азербайджан и шефа на ФБР.

"Това обуслява в голяма степен решението му (на Борисов - бел.ред.) да не продължава с министър Вучков. Като имаме предвид, че става дума за министър на ГЕРБ, не мисля, че би трябвало ние да се намесваме персонално във въпроса”, каза още Кънев, цитиран от агенция "Фокус".

На въпрос дали е възможно новият министър да бъде гласуван заедно с нов главен секретар на МВР, Кънев отвърна, че това са различни решения и актовете на различни институции. "На мен ми звучи много добре да бъде гласуването заедно, защото това показва волята на премиера и на правителството да продължи реформи. Но не бихме натрапвали подобно решение, то е изцяло на премиера", каза

Запитан защо тогава се налага смяна на министъра, след като ще има смени на главния секретар и на други фигури, заради които Вучков подава оставка, Кънев отвърна: "Това е въпрос вътре в ГЕРБ". Той нарече това "кризисна ситуация вътре в ГЕРБ", но обяви, че кризата е бързо овладяна.

На въпрос дали все пак Реформаторският блок ще гласува "за" оставката на Вучков в пленарна зала, Кънев отговори, че не би могъл да поеме лични ангажименти от името блока, но по-скоро да, пише БГНЕС.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес