Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мотивите за поредния вот на недоверие - в парламента след седмица

13 юни 2018, 07:55 часа • 929 прочитания

Мотивите за вота на недоверие заради провала в сектор "Сигурност" ще бъдат внесени следващата сряда (20 юни). Това заяви депутатът от БСП Иван Иванов пред Нова телевизия, като потвърди, че червените внасят вота сами.

Всичко е боза. Като говориш, че хората живеят в несигурност, дай данни. Какво направи правителството "Орешарски" – съкрати половината персонал. Нарушиш ли приемствеността, трябва много време за възстановяване на системата на МВР. И въпреки това системата сега се подобрява, каза депутатът от ГЕРБ Емануил Манев, който се води експерт по сигурността.

Манев заяви, че вътрешният министър Валентин Радев обещал, че скоро щял да представи стратегия за структурни промени в МВР. И попита БСП защо се включва във вота за недоверие и трагедията със загиналите двама пилоти край Пловдив.

Моментите не са в полза на партията, която г-н Манев представлява, обяви Иванов и добави, че не може едно европредседателство да е параван за "безобразията", които се случвали в страната. Сигурността не е само МВР, уточни червеният депутат и попита защо не се изпълнява обещанието, че във всяко населено място ще има полицай.

Манев обаче увери как вече имало добър диалог между управляващи и синдикалните структури в системата на МВР. И иронизира Иванов, че вадел доводи от медиите специално за стрелбата в центъра на Ботевград, при която загина избягалия от Софийския централен затвор Владимир Пелов, а убилият го Марио Панчев почина няколко дни по-късно. Манев обяви и, че Румен Радев е президент на БСП заради изказването си за загиналите пилоти. Той беше ли командир на ВВС години наред, намекна Манев какво има предвид за ролята на Радев.

Очевидно е, че системата за сигурност е колабирала и управляващите трябва да си ходят, да дадат възможност на можещите, завърши Иванов спора по колоритен начин.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес