Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като БСП не подкрепи освобождаването на Антон Славчев: Вигенин се възпротиви на групата (СНИМКИ)

19 септември 2024, 16:59 часа • 922 прочитания

Евродепутатът от БСП Кристиан Вигенин възрази срещу отказа на парламентарната група да подкрепи освобождаването на шефа на Антикорупционната комисия Антон Славчев.

По-рано днес депутатите на БСП на практика отказаха да подкрепят отстраняването на Славчев, след като едва 8 депутати взеха участие в гласуването, 7 от които се въздържаха, а 1 бе против.

Още: С истеричната съпротива на Пеевски и ГЕРБ: Антон Славчев остава шеф на Антикорупционната комисия (СНИМКИ)

По този повод Вигенин написа в профила си в социалните мрежи:

"Не е работа на този отиващ си парламент да отстранява шефа на КПК. Но когато точката вече е в дневния ред, от ПГ на БСП очаквах вот "за". В предизборна кампания не трябва да се влиза с шикалкавене, каквито и разумни аргументи да има в полза на вот "въздържал се", а той в случая е равносилен на вот "против" отстраняването. Дадохме на Ангел Славчев още няколко месеца да покаже резултати...както се казва - а дано, ама надали", написа той.

Още: Гуцанов: 50-ият парламент не свърши нищо полезно за държавата

В коментарите под публикацията депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков иронизира написаното от Вигенин. По-рано днес той причисли БСП към ГЕРБ и ДПС-Пеевски, които гласуваха изцяло в подкрепа на оставането на Славчев в Антикорупционната комисия.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес