Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков подаде оставка по куриер

27 юни 2022, 10:44 часа • 10707 прочитания

Премиерът Кирил Петков внесе оставката на правителството.

Оставката е внесена по куриер, съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на Народното събрание. По-рано сутринта Петков пристигна в сградата на Министерски съвет, съпроводен от охрана, без да направи никакъв коментар.

Припомняме, че след успешен вот на недоверие на 22 юни, правителството падна. Вотът на недоверие беше гласуван от 123 народни представители "за" вота, „против“ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше внесен от ГЕРБ заради провал в икономическата и финансовата политика на правителството.

Държавният глава Румен Радев заяви преди дни, че ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство след като министър-председателят подаде оставката на действащото правителство в Народното събрание. Процедурата е в съответствие с чл. 89 от Конституцията.

Вече на няколко пъти Кирил Петков заяви, че ще опита да състави нов кабинет, след връчване на мандат от президента на "Продължаваме промяната". По думите му основният състав ще бъде същият, а министър-председател ще бъде отново той.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес