Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италианските евреи: Антисемитизмът нараства

07 октомври 2024, 13:31 часа • 635 прочитания

Евреите на Италия заявиха в понеделник, че са изправени пред несигурно бъдеще поради нарастващия антисемитизъм, предаде италианската агенция ANSA.

Годишнината от атаките на "Хамас"?

Повод за това твърдение е първата годишнина от ужасяващите атаки на "Хамас" срещу Израел, която евреите в Италия отбелязаха с церемония в Голямата синагога в Рим.

„Представители на всички еврейски общности и организации в Италия дойдоха тук, за да изразят заедно мъчителната болка от този ден, който започна призори и никога не свърши, и да изразят съболезнования на жертвите“, каза Ноеми Ди Сени, президент на Съюза на италианските еврейски общности.

„(Тук сме), за да споделим страха и безпокойството за бъдещето, които идват с тези трудни месеци", посочват още от еврейската общност в Италия. ОЩЕ: 1 г. от атаката на "Хамас": Ракети полетяха към Израел, ЦАХАЛ поразиха оръжейни складове на "Хизбула" (ВИДЕО)

Мелони видя скрит антисемитизъм

Междувременно премиерът на Италия Джорджия Мелони също коментира годишнината. Според снея сдържаността в припомнянето и осъждането на атаката на "Хамас" в Израел "издава скрит и широко разпространен антисемитизъм".

"Израел трябва да се защитава, и да спазва хуманитарното право“, смята още тя. ОЩЕ: Годишнина от най-смъртоносния ден в Израел

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес