Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Планът за възстановяване е работещ, иновативен и ще помогне, за да се случи промяната в България

07 ноември 2022, 18:32 часа • 3654 прочитания

"Европейската комисия оцени положително изпълнението на първите 22 мерки по Плана за възстановяването на България и даде зелена светлина за изплащането на 1.37 млрд. евро като първа вноска по него. Това стана точно седем месеца след като Еврокомисията даде зелена светлина на плана и го определи като забележителен". Това написа на профила си във Facebook съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Планът за възстановяване и устойчивост, който подготвихме, е работещ, иновативен и наистина ще осигури необходимите средства, за да се случи промяната в България", допълни той.

Пропомняме, че по-рано днес Европейската комисия одобри първото плащане по Националния план за възстановяване и устойчивост на България в размер на близо 2,7 млрд. лв. Очаква се парите да постъпят в бюджета в началото на декември месец. Новината за одобряване на първото искане за плащане по плана бе обявена официално от президента на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. От думите ѝ стана ясно, че комисията е изпратила положителната си предварителна оценка на Икономическия и финансов комитет с искане за неговото становище. То трябва да бъде представено в срок от максимум четири седмици.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес