Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист: Доган призовава партиите да съберат глутница срещу Пеевски

21 август 2024, 08:11 часа • 2665 прочитания

Възможността ДПС да не се регистрира за участие в изборите коментираха политически анализатори в сутрешния блок на бТВ. 

Припомняме, че кризата в ДПС възникна след гласуването на проектокабинета "Желязков", а след това от парламентарната група бяха изключени 17 депутати, сред които и съпредседателят Джевдет Чакъров. След това изключените организираха протест пред централата на ДПС, обявявайки се за "ДПС без Пеевски". 

Кризата в ДПС ще се пренесе и в ЦИК

"Ако този вътрешен блокаж в ДПС продължи, не изключвам варианта, в който тази партия, която познаваме от 24 години, с нейната регистрация, явявайки се на всички парламентарни избори, да не се регистрира дори за тези избори и двата лагера да ползват други партии за мандатоносители", прогнозира политологът Димитър Ганев. 

Журналистът Илхан Андай стигна по-далеч, обявявайки, че и двете групи в партията работят по варианта да се закачат за коалиции, но според него най-напред ще се опитат да регистрират листите си чрез единия и другия председател. 

"Вътрешнопартийното напрежение ще се пренесе в ЦИК, ще стигне и до съда", смята Андай. ОЩЕ: Ахмед Доган събира оперативното бюро на ДПС в "Росенец"

И двамата нямат кворум

Илхан Андай смята, че цената на Доган е паднала. "Както не могат да съберат кворум за ЦОБ, не могат и за Централен съвет. Самият той вижда себе си не като едноличен водач, не като онзи силния вълк, а между редовете на неговото слово отправя един призив към всички политически сили да съберат една глутница срещу Делян Пеевски, защото Доган признава, че от всички хора, които той промотираше като оперативни, Делян Пеевски не е хапка за него", заяви Андай. 

От своя страна журналистът Бойко Станкушев обърна внимание, че Пеевски също не може да събере кворум. 

"Сигурен съм, че г-н Доган си гледа хронометъра", каза Станкушев, прогнозирайки, че ще извади от ръкава някакво решение в последния момент. ОЩЕ: Ахмед Доган: ДПС има уникален шанс да си подреди къщичката (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес