Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Демерджиев: Калин Стоянов се оказа пудела на Пеевски

09 октомври 2024, 07:59 часа • 761 прочитания

„Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов се оказа пудела на Делян Пеевски, който сега се намира на челно място в листите за два избирателни района“. Това заяви бившият служебен премиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред bTV. 

Още: Иван Демерджиев не очаква честни избори заради влиянието на Делян Пеевски

Той посочи, че една нова политическа сила стана, начело на която е Пеевски, монополист на пазара на купуване на гласове.

Как ще се спре купуването на гласове?

Демерджиев няма отговор как ще стане така, че хората назначени от Калин Стоянов ще противодействия на купуването на гласове. В момента остава възможността за пасивно противодействие на купуването на гласове, изтъкна Иван Демерджиев, според когото сегашният вътрешен министър Атанас Илков има информация кои са купувачите на гласове.

Това, което вижда Демерджиев е, че в момента Пеевски се опитва да разчисти досегашните си политически партньори.

Според него единственото, което може да се направи е пасивно противодействие на купуването на гласове с насищане и присъствие на полицейски служители.

"Феномена" започна да удря с бухалките

За повдигнатото обвинение на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис, Демерджиев заяви, че тази тенденция е по линия противоборството между доскорошните партньори на „феномена“. Когато бухалките ударяха по други хора, нямаше проблем, а сега когато бухалките на феномена започнаха да удрят по довчерашните му партньори, стана ясно колко е страшно, добави Демерджиев.

Иван Демерджиев не каза дали би приел да стане редовен министър на вътрешните работи, но уточни, че ако независимият кандидат за министър-председател е достатъчно независим и има широка подкрепа, би помислил за една такава покана.

Още: Демерджиев: Президентът наложи своеобразно вето на Калин Стоянов

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес