Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хасан Азис вече е обвиняем и не може да напуска страната

08 октомври 2024, 17:08 часа • 876 прочитания

"Има повдигнато обвинение срещу мен и ми е наложена мярка „подписка“. Това е коментирал пред „24 часа“ бившият кмет на Кърджали Хасан Азис, член на ЦОБ на ДПС и сега част от Алианса за права и свободи (ДПС - Доган).

Не може да напуска страната

Мярка "подписка" означава, че му е забранено да напуска населеното място и страната, за което алармира вчера един от председателите на ДПС Джевдет Чакъров.

Припомняме също, че във връзка с предстоящите избори Хасан Азис беше определен за координатор на ДПС за Република Турция заедно с депутатите Севим Али и Мюмюн Мюмюн.

Репресия

"Тази мярка първо ограничава моето право да развивам обществено-политическа дейност особено по време на избори. Тази мярка по много твърд начин ми ограничава правото на труд", заяви Азис пред бТВ. 

Според него определени държавни органи упражняват натиск срещу привърженици на Алианса за права и свободи. 

За какво е обвинението?

Междувременно вчера сайтът 24rodopi.com съобщи, че се провежда акция в Кърждали, в рамките на която се проверяват фирми, приближени до Хасан Азис. 

От публикацията на "24 часа" става ясно, че мярката срещу Хасан Азис е била наложена именно вчера. Обвинението срещу него е във връзка с обществена поръчка, проведена в рамките на мандата му като кмет на общината. Пред бТВ той обясни, че поръчката е на стойност 68 000 лв. ОЩЕ: Акция и в Кърджали: Проверяват фирми, приближени до Хасан Азис

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес