Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Тази власт отдавна е склопила очи

25 септември 2020, 22:20 часа • 4009 прочитания

Кой ще се умори пръв - властта или протестът, кой ще мигне пръв? Този въпрос зададе водещият на "Панорама" по БНТ Бойко Василев към Христо Иванов.

"Власта отдавна е склопила очи. Това управление е приключено, независимо дали си дава сметка за този факт или не", отговори лидерът на "Да, България".

Той призова водещия да покани участници от протеста пред БНТ в студиото. "Признавам валидността на всеки протест, но в Панорама не се кани по подадено заявление в деловодството", отговори Василев.

"Бойко Борисов не смее да се появи по улиците на София. Това управление е дълбоко корумпирано, което се вижда и в Европа", подчерта Иванов. Според него това е причината хората да искат избори.

Лидерът на "Да, България" посочи още, че основната цел, която обединява протестиращите, е да се възстанови възможността за пълноценен избор и да се възстанови законността.

На вметване от водещия, че е бил министър в правителство на Борисов, Христо Иванов отговори: "Аз разбирам, че трябваше да припомните това. Тръгнах си като министър заради невъзможността да се води този разговор - темата за нелегитимното разпореждане с властта в България".

"Не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски", каза още лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес