Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов: Разумно е датата на изборите да бъде 20 или 27 октомври

08 август 2024, 11:03 часа • 521 прочитания

Считаме, че 20 или 27 октомври е една разумна дата за изборите. Това коментира председателят на групата на БСП в 50-ото Народно събрание Борислав Гуцанов пред медиите в парламента. 

Той отбеляза, че всяка партия в момента има необходимост от подготовка за изборите. "В момента сме в средата на един ваканционен период. Хората и без това трябва да отидат за 7-ми път на предсрочни парламентарни избори", смята още Гуцанов. 

Служебният премиер

Гуцанов коментира и предстоящите консултации при държавния глава във връзка с избора на служебен премиер. "Решение на президента е кой да бъде министър-председател. Ние ще се съобразим с неговото виждане. Това, което за БСП е важно, е министър-председателят да бъде равноотдалечен от всички партии. За жалост Конституцията, която се смени по един безумен начин, затваря много тези опции", заяви Гуцанов. 

Той смята, че промените в Конституцията са довели до това безумие, в което се намираме в момента

Ще подкрепят ли ПП-ДБ срещу шефа на КПКОНПИ?

Гуцанов коментира инициативата на ПП-ДБ да събират подписи срещу шефа на КПКОНПИ. "Получихме имейли, което не е най-сериозният подход за подобна смяна. Считаме, че този парламент е доста изчерпан, за да се тръгне по такава процедура", добави Гуцанов. ОЩЕ: БСП не вярва, че Главчев ще е равноотдалечен от всички партии (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес