Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се заема с проблемите на Бачковския манастир

07 май 2015, 11:19 часа • 4377 прочитания

Премиерът Бойко Борисов ще разрешава проблеми на Бачковския манастир. Това стана ясно от думите на Борисов по време на протоколни кадри в Министерски съвет.

Поканил съм игумена на Бачковския манастир, тъй като там има няколко тежки проблема, заради делата, които манастирът води, свързани със собствеността", уточни премиерът. Той добави още, че Бачковският манастир е паметник на културата.

Припомняме, че на 12 юни 2014 година архимандрит Симон  официално пое ръководството на манастира, след като митрополитите, членове на Светия синод на Българската православна църква единодушно са одобрили назначението му.

Той идва на мястото на Агатонийски епископ Борис, който бе пратен за назидание на монашеско служение в Рилския манастир, след като в YouTube излезе запис как той прави секс оргия с монахини и с икономката на манастира.

Откак пое Бачковския манастир, архимандрит Симон до голяма степен успя да възстанови доброто име на древния манастир, който от векове е притегателен център за християни. Той премахна редица забрани, наложени от епископ Борис, зададе тон на душевна близост с богомолците, показа се като грижовен стопанин.

Официално въдворяване по канон на новия Бачковски игумен ще стане на 22 юни- идната неделя. Литургията ще отслужи русенският митрополит Наум, който ще представи отец Симон на миряните.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес