Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плевен получи заем от близо 5 млн. лв. за ремонти в централната градска част и на автогарата

18 юли 2019, 13:23 часа • 8006 прочитания

Договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804 лв. подписаха днес Община Плевен, Регионалният фонд за градско развитие и Ескпресбанк. Парите се отпускат за проект за обновяване на централната градска част и на плевенската автогара и са част от финансовия инструмент Фонд за градско развитие Север.

Проектът, за който е заемът, предвижда да се направи основен ремонт на площад "Свободата", на пешеходната зона от него до театъра и на автогарата в Плевен.

В центъра на града ще бъдат обновени над 12 000 кв. метра от пешеходната зона. Предвижда се площите с растения там да се увеличат с един декар. На тях ще се засадят цветя, храсти и дръвчета и ще се изгради поливна система от подземен източник. Ще бъдат монтирани нови осветителни тела, декоративни настилки и други съвременни елементи на градския дизайн.

За автогарата в проекта е планирано да се направи основен ремонт на зоната за движение и престой на автобусите, изграждане на нова навесна конструкция, обновяване и климатизация на салона за обслужване на пътниците и др.  

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес