Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тейлър Суифт и историческото ѝ турне стъпват в Европа

07 май 2024, 09:34 часа • 1769 прочитания

След като разтърси четири континента, турнето "Eras Tour" на Тейлър Суифт най-накрая довежда най-голямата икона на поп културата на нашия век в Европа, започвайки с четиридневна обиколка в Париж.

Досега Суифт е счупила почти всички рекорди в музиката и шестото ѝ турне не прави изключение. Започналата през март 2023 г. обиколка "Eras Tour" вече е първото турне, за което са продадени билети за над 1 млрд. долара, и се очаква да надхвърли двойно тази сума до приключването му във Ванкувър през декември тази година.

Феновете на певицата, които се наричат Swifties, в Париж са особено развълнувани да чуят песните от новия ѝ албум "The Tortured Poets Society", които се изпълняват за първи път.

Още: Фенове на Тейлър Суифт "изгоряха" с над 1 млн. евро заради измама с билети

Съсипващи критики за новия албум

Много критици осмиват албума с 31 песни като раздут и посредствен - "рядка грешна стъпка" по думите на британското музикално списание NME. Списание "Paste" пък е решило да запази анонимността на автора на унищожителната си рецензия, знаейки твърде добре как ще реагират феновете на Тейлър Суифт.

Но няколко лоши рецензии едва ли ще доведат до тежко лято за Суифт - албумът се продаде в 1,4 милиона копия още на първия ден и счупи всички рекорди за стрийминг, достигайки милиард стрийминга в Spotify в рамките на пет дни.

Около 42 000 души ще видят Суифт в Париж, преди тя да се отправи към дати в Швеция, Португалия, Испания, Великобритания, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Германия, Полша и Австрия.

Още: Тейлър Суифт триумфално се завърна в TikTok

Много от тях пътуват отдалеч - според данни на La Defense Arena, където ще се проведе концертът, всеки пети от публиката в Париж идва от Съединените щати.

Турнето - машина за пари

Турнето на 34-годишната певица продължава да бъде машина за печелене на пари, която надхвърля и най-смелите мечти на промоутърите и залите.

Изследователската група QuestionPro изчислява, че миналогодишните дати в САЩ са донесли на икономиката на страната 5 млрд. долара. Американската туристическа асоциация заяви, че сумата може да е надхвърлила 10 млрд. долара, ако се включат хотелските стаи, ресторантите и други косвени продажби. La Defense Arena твърди, че е удвоила предишния рекорд на продавачите на стоки по време на датите си, предава БГНЕС.

Още: Братя Домусчиеви са по-богати от Тейлър Суифт

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес