Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ема Шаплен - "Дивата на ангелите", с първи концерт в София (ВИДЕО)

18 септември 2024, 10:42 часа • 573 прочитания

Френското сопрано Ема Шаплeн, една от най-обичаните и признати изпълнителки в света, ще изнесе своя първи концерт в София. На 11 октомври в зала 1 на НДК тя ще представи своите шедьоври, съпроводена от електронни музиканти, хор и струнен оркестър.

Песните "Spente le Stelle" и "La Notte Eterna" в нейно изпълнение се отличават с мистично и кристално звучене, което завладява слушателите. Нейният албум "Carmine" е мултиплатинен в 25 страни и е продаден в над 8 милиона копия.

Още: Емблематичното трибют шоу "The Pink Floyd Experience" идва в София и Варна

За Ема Шаплен

Ема Шаплен е изнасяла концерти на едни от най-емблематичните сцени по света. Сред тях са Акрополът в Атина, гръцката арена "Олимпия", големият дворец на Кремъл в Москва и Еспланадата в Сингапур. В Израел тя е пяла в Caesare Arena, а в Холандия - в театъра Carré. Впечатляващо е и нейното изпълнение в новоразкопан римски мавзолей на открито близо до Белград, където е пяла пред 10 000 души. 

Френската изпълнителка е изнасяла концерт и на мястото на огромен храм в Бали, както и на тунизийския морски бряг на Хам Мамет. В Буенос Айрес тя е пяла в театъра Колизео, а в Монако е участвала в събитие с кънки на лед, организирано от принц Алберт.

Световно призната с лиричния си глас, Емма Шаплен е родена на 19 май 1974 г. в югоизточните предградия на Париж. Тя започва своята музикална кариера през 1998 г. под ръководстото на известните преподаватели Режин Креспен и Ирина Боготчева. Освен певица, днес Емма Шаплен е и признат композитор и художник. 

Изпълнителката има успешни концерти в над 15 държави по света, а гласът ѝ е завладяващ, чувствен и изпълнен с емоция. Първият ѝ концерт в България обещава да бъде незабравимо събитие за всички почитатели на нейната уникална музика. 

"Толкова съм щастлива и развълнувана, че идвам в България. Нямам търпение да споделя тази магическа вечер с вас" - сподели в социалните мрежи Ема Шаплен по повод предстоящото събитие в София, наречено "Интимна вечер с дивата на ангелите"

Билети за концерта на Ема Шаплен в зала 1 на НДК можете да откриете ТУК.

Още: Андреа Бочели с огромен жест към София след концерта си у нас (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес