Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След бронза от Париж 2024: Божидар Андреев обяви край на спортната си кариера

09 август 2024, 00:15 часа • 1865 прочитания

Божидар Андреев обяви край на своята спортна кариера! Щангистът даде интервю след завоювания бронзов медал на Олимпийските игри в Париж 2024. Той посвети отличието на починали роднини, на които им е обещал, че ще се качи на почетната стълбичка.

Божидар Андреев след бронза в Париж:

"Чувствам се много добре. Обещах, че ще взема медал – без значение какъв. Исках да си спазя обещанието към хората, които не са сред нас и тези, които са сред нас. Не само на моите роднини, на треньора  дъщеря му, лека ѝ пръст, на брат ми, на баща ми, на които им обещах, че ще взема медал", заяви Андреев след спечеления бронз на Игрите в Париж.

Божидар Андреев

Андреев е можел и повече

"Не беше максимумът, който можеше да направи. Можеше и повече, но направихме това да се включим към медалите. Оставихме ги тях да направят грешки. Ние направихме шест сполучливи опита. Вижда се резултатът. Надявахме се друг да изтърве някой опит. Ако единият беше изтървал, щяхме да станем втори", разясни той.

Божидар спази обещанието си!

"На предната Олимпиада не си изпълних обещанието към Преслава, лека ѝ пръст. Дано съм я зарадвал с тоя медал, който взех сега. Дано и треньорът ми, жена му, моите родители, баща ми, брат ми, които не са сред нас. Благодаря на жена ми, че тя ме подкрепя във всичко и е до мен. Искам да благодаря и на нейните родители, и на приятелите. Благодаря на всички хора, които са до мен", емоционално обяви щангистът.

Божидар Андреев сложи край на кариерата си

"Казал съм, че на първата Олимпиада, която взема медал, ще приключа. Решението ми беше тук да изпълня обещанието си. Засега това съм го обмислим твърдо и мисля да си взема почивка. Да дадем шанс на по-младите да се изявят. Ще помагам на треньора, винаги ще помагам. Не съм мислил да ставам треньор", категоричен е медалистът.

ОЩЕ: "Само" бронз за Ибанес! Скандално съдийство лиши България от битка за злато в бокса

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес