Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никола Цолов с поглед към Формула 1: Следващата година е решаваща

18 септември 2024, 15:25 часа • 474 прочитания

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов изпрати един много силен сезон, а сега е в страната, за да наблегне на образованието си. Състезателят представлява академията за развитие на млади пилоти на Алпин (ART Grand Prix), като през изминалата кампания записа три победи във втория си сезон, завършвайки на 11-та позиция в крайното класиране. Така българинът вече върви стъпка по стъпка по пътя към голямата мечта - Формула 1

Плановете на Никола Цолов

"Планът ми е да карам още една година във Формула 3 и след това се надявам да стигна до Формула 2. Ако там потръгнат нещата, пътят към Формула 1 е открит", сподели Цолов в сутрешния блок на bTV. 

Никола Цолов

Освен заради училище, Цолов сподели, че е в България за да изкара шофьорските си курсове. Той все още е непълнолетен и няма книжка, но пък е имал възможността да вдигне 300 км/ч на легендарната писта "Монца". Преди дни той сподели, че все още не се чувства готов да кара във Формула 2. Причината е, че му липсва опит. Друг проблем е бюджетът. Българинът обаче е категоричен, че иска да планира нещата си така, че да използва всяка година пълноценно за своето развитие.

Освен това 17-годишният пилот си постави и амбициозни цели за следващия сезон, като ще се постарае да влезе в Топ 3 на крайното класиране.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес