Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Международната боксова асоциация позлатява италианката, отказала да играе срещу Имане Хелиф

03 август 2024, 15:21 часа • 6321 прочитания

Международната боксова федерация (б.р – IBA) ще позлати италианката, която отказа да играе срещу скандалната Имане Хелиф на Олимпийските игри в Париж. Това съобщиха на официалния сайт на организацията.

Както е известно, онзи ден Анджела Карини отказа да се бие с алжирката след само 46 секунди на ринга, тъй като не успя да понесе тежките удари на Хелиф, за която се спекулира, че е биологичен мъж.

Умар Кремльов подкрепи Анджела Карини

Анджела Карини

Президентът на IBA Умар Кремльов заяви, че Анджела Карини ще получи от асоциацията премия като за спечелен златен медал след отказа си да играе срещу Имане Хелиф. Именно Международната боксова асоциация забрани преди година на алжирката да участва в женски турнири по бокс, след като тя не успя да премине теста за полова принадлежност.

„Не можех да гледам сълзите ѝ (б.р – на Анджела Карини). Не мога да остана безучастен в такава ситуация. Мога да уверя, че ще защитим всеки един боксьор. Не разбирам защо искат да убият женския бокс. Само боксьори, отговарящи на критериите, трябва да се състезават на ринга, за да се гарантира безопасността им“, каза Умар Кремльов пред сайта на IBA.

Кремльов е роден в Русия, на 1 ноември, 1982 година. През 2019 година IBA беше изхвърлена от МОК заради финансовото ѝ управление, скандали със съдийство и етика. През същата година срещу Кремльов имаше разследване и заради финансовото състояние на Руската боксова федерация - Дисциплинарната комисия на Международната боксова асоациация (IBA) обаче го прекрати, защото сигналите били само медийни, а това не било "винаги надеждна информация".

Премиите на IBA

През май Международната боксова асоциация реши, че не награди всички олимпийски шампиони и медалисти от Игрите в Париж. По този начин от организацията искат да подпомогнат боксьорите, треньорите и техните национални федерации.

От IBA решиха, че всички златни медалисти от Париж ще получат по 100 хиляди долара. От тях 50 000 са за боксьора, 25 000 за неговите треньори и 25 000 за федерацията. За сребърен медал сумата е 50 хиляди долара – 25 за състезателя и 25 се делят по равно между треньорите и федерацията. За бронз премията е 25 000. От тях 12 500 отиват за боксьора, а остатъкът отново се дели по равно между наставниците и федерацията.

Освен това всички боксьори, които са отпаднали на 1/4-финалите и са завършили на пето място в своята категория ще получат по 10 хиляди долара от IBA. Общият награден фонд, който Международната асоциация е приготвила е на стойност 3,1 милиона долара и ще бъде разпределен между над 100 състезатели.

По-рано днес треньорът на Имане Хелиф заяви, че параметрите ѝ са в рамките на позволеното.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес