Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антъни Иванов отговори на БФПС, адвокатът му разкри, че ще съди централата

27 септември 2023, 15:16 часа • 2251 прочитания

Скандалът в българското плуване продължава с пълна сила. По-рано днес от родната федерация обявиха, че спират състезателните права на Антъни Иванов. Санкцията е за срок от три години. Освен това младият плувец е глобен и с 2000 лева. Причина за суровото наказание са последните коментари и изявления на Иванов в медии и социални мрежи, в които обижда, псува и уронва престижа на БФПС.

Антъни Иванов ще си плати глобата, но...

Реакцията на Антъни Иванов след решението на Българската федерация по плувни спортове не закъсня. Той използва отново социалните мрежи, за да заяви, че ще си плати глобата, но чак, когато от централата му възстановят парите за прибирането у нас преди Европейското първенство в Будапеща през 2021 година.

Ще си платя “глобата” от БФПС, когато ми платят билета за прибирането преди ЕП в Будапеща през 2021г. Все още ги чакам...

Posted by Антъни Иванов - Antani Ivanov on Wednesday, September 27, 2023

„Ще си платя “глобата” от БФПС, когато ми платят билета за прибирането преди ЕП в Будапеща през 2021г. Все още ги чакам да го осребрят. Станаха почти 3 години. Добре, че не завися от техните пари да живея, че до сега щях да съм умрял“, написа Иванов.

Какво мисли Георги Градев

Неговият адвокат Георги Градев също взе позиция по темата. Той също използва социалните мрежи, за да обяви решението на БФПС за „незаконно“. По думите му централата е „компрометирана и пълна с апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита.“ Градев също така разкри, че Антъни Иванов се готви да заведе дело срещу българската федерация.

Поредното НЕЗАКОННО действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и...

Posted by Georgi Gradev on Wednesday, September 27, 2023

„Поредното НЕЗАКОННО действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита и си мислят, че са над закона. Никой не е поканил Антъни Иванов да изложи неговата позиция, нито му е дал правото на защита“.

„Решението на УС е нищожен индивидуален административен акт и ще бъде обжалвано по реда на АПК, което автоматично ще спре действието му. Веднага след като АССГ отмени нищожното и незаконно решение на УС на БФПС, Антъни ще заведе дело срещу БФПС за вреди в особено голям размер. Да започват да пестят пари, че ще им трябват“, написа Георги Градев.

Преди седмица Антъни Иванов пусна в социалните мрежи много грозно и изпълнено с обиди съобщение до президента на БФПС Георги Аврамчев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес