Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вечерен час в община Елин Пелин след две положителни проби в село Горна Раковица

18 март 2020, 21:50 часа • 6961 прочитания

Вечерен час е обявен от днес на територията на община Елин Пелин. Мярката важи за жителите и гостите на общината, които нямат право да напускат имотите си от 20 часа вечерта до 6 часа сутринта.

За непълнолетните лица вечерният час започва в 18 часа. Изключение правят само работещите нощни смени и нуждаещите се от спешна медицинска помощ. Заради мярката се променя и работното време на всички търговски обекти в общината.

Две положителни проби са били установени днес в село Голяма Раковица, община Елин Пелин, съобщи Би Ти Ви. Според информацията става въпрос за семейство, което се е прибрало наскоро от Сърбия. Първоначалните проби на двамата са били отрицателни, но след като са вдигнали температура, тестовете са повторени и са показали, че те са заразени с вируса. Очакват се утре третите проби, които трябва да дадат окончателен отговор. Уведомени са общопрактикуващият им лекар, РЗИ – София-област, районното управление в Елин Пелин и кметът на селото. Издирени са и всички контактни лица, които ще бъдат тествани за COVID 19.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес