Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: Това са 3-те най-мощни подправки за намаляване на кръвната захар

20 април 2022, 19:00 часа

Храненето при диабет е важно условие за поддържане на нивата на кръвната захар в здравословни граници. Определено някои продукти могат да подобрят състоянието на пациента.

Подправки, които нормализират кръвната захар при диабет

Изследванията потвърждават, че някои подправки могат да помогнат за понижаване на нивата на кръвната захар. Лекарите подчертават, че те не могат да се използват като самостоятелно лечение при диабет, но допринасят за борбата с това заболяване, съобщава The Daily Express.

Ако имате диабет и високо кръвно, това са най-полезните сокове за вас

Канела

Тази подправка отдавна се смята за ефективен помощник в борбата с високата захар. Канелата помага за повишаване на чувствителността на клетките към инсулин и също така подпомага храносмилателните процеси.

Учените са установили, че редовната консумация на канела води до значително намаляване на нивата на кръвната захар на гладно, а също така оказва положителен ефект и върху нивата на холестерола.

Учени: Тази диета намалява риска от диабет

Джинджифил

Някои проучвания показват положителен ефект от употребата на корен от джинджифил при пациенти с диабет – той помага за нормализиране на нивата на кръвната глюкоза, както и на липидите.

Но учените отбелязват необходимостта от по-широко изследване на тази подправка по отношение на нейното приложение при диабет. Препоръчително е да я използвате само след консултация с Вашия лекар.

Лекар: Ако имате диабет, това са най-опасните храни за вас

Сминдух

Проучване установява, че консумацията на сминдух при пациенти с диабет тип 1 води до значително намаляване на нивата на кръвната захар на гладно, а също така и до подобряване на глюкозния толеранс.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не може да замести консултацията с лекар или с диетолог, както и да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес