Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете коледничето на това място, за да се се избавите от негативната енергия у дома

28 декември 2023, 22:15 часа

Коледничето е радост за очите. Това цвете обича прохладни и не много слънчеви места. Ето защо е важно да изберете подходящото място за него в дома си.

Но освен с естетическото си очарование, това цвете притежава способността да пречиства от негативна енергия, то може да защити дома ви от неприятности и конфликти. За целта трябва изберете специално място за него. Това ще внесе хармония и мир в дома ви, премахвайки негативното влияние.

Къде трябва да сложите саксията с коледничето?

От рационална гледна точка това цвете е полезно, защото пречиства въздуха и абсорбира вредните съединения.

 

Защо омекват листата на коледничето?

Счита се, че ако коледничето, известно още като коледен кактус или декабрист, има бели цветя, тогава той принадлежи към елемента на метала, а в дома тази зона са северозападните части на стаите. Ако поставите цветето на това място, можете да се надявате на подобрение във финансовите си дела.

Като цяло елементът на това растение е въздух, важното е да се поставя на необходимата височина

Декабристът се счита за "войнствено" цвете, което абсорбира отрицателна енергия, така че често се поставя в коридора или банята. Саксията с него може да се постави и в хола, за да създададе топла и задушевна атмосфера. Според езотеричните вярвания в този случай недоброжелателните гости бързо напускат къщата.

Саксията с това цвете може да се сложи в спалнята в случай, че отношенията между партньорите са се влошили или безсънието измъчва.

В детската стая присъствието на това цвете гарантира развитието на такива качества в детето като общителност, внимание и креативност.

Често това цвете се поставя в кухнята, особено ако голямо семейство постоянно закусва, обядва и вечеря там. Саксията с растението се слага в офиси, класни стаи и приемни. Счита се, че абсорбира негативната енергия в помещения, където има много хора. В същото време дава позитивизъм на работещите там служители и им помага да преодолеят стреса.

Други знаци, свързани с декабриста

Ако декабристът цъфти редовно, това означава, че в дома ви ще има благоприятна атмосфера. Ако цъфтежът е ранен, ще се появят нови познати, но ако цветето вехне без причина, ще се появи човек с лоши намерения.

Но ако декабристът е цъфнал в навечерието на Нова година, цялата следваща година ще бъде щастлива и успешна за вас.

Цъфтежът през април не вещае нищо добро - могат да възникнат трудности, докато внезапният цъфтеж предвещава проблеми и болести.

Ако цветята не се появят дори при добри грижи, е възможен труден период в живота ви.

Още: Как да си отгледаме коледниче вкъщи

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес