Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо облякоха Меси в арабска манта преди връчването на световната титла? (ВИДЕО)

19 декември 2022, 09:43 часа • 18490 прочитания

След като Аржентина детронира Франция за трета световна титла, а Лионел Меси постигна вероятно най-голямата си мечта, то феновете започнаха да се питат защо футболист №1 бе облечен с арабско наметало преди връчването на купата. Черната манта се нарича Beshth ("бешт"), като преди години арабските войни са го носили след победи и се е ползвало със символично значение.

"Освен това е било носено от кралското семейство. Кралят на Катар почете Меси в знак на уважение. Определиха го като воин, който е спечелил за своята страна Аржентина", пише още испанското издание Marca.

По традиция именно капитанът получава трофея в своите ръце, преди да се насочи с него към своите съотборници, но сега секунди преди сюблимния момент представители на домакините го облякоха така:

Всъщност Меси стоя с това наметало през цялото време и не го свали и при празненствата с трофея. Това не се прие много добре в социалните мрежи, като се зароди крайното мнение, застъпвано от сериозна част потребители, че по този начин домакините от Катар са опетнили Лео и Мондиал 2022.

ОЩЕ: Меси е №1 на Световното, Мбапе взе "Златната обувка"

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес