Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ривър Плейт отказва да играе с Бока Хуниорс на "Бернабеу"

01 декември 2018, 19:45 часа • 5472 прочитания

Аржентинският гранд Ривър Плейт обяви официално, че няма да играе финалната среща реванш за Копа Либертадорес на "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид.

Това стана ясно от съобщение, публикувано от клуба на официалния им сайт. До преместването се стигна след инцидента с автобуса на Бока, който бе нападнат от фенове на Ривър.

Това доведе до решението двубоят да се изиграе чак в Европа, където голяма част от феновете не могат да си позволят да дойдат.

" Смятаме, че това решение помрачава турнира, засяга хората, които са си закупили вече билети и ни отнема домакинското предимство", се казва в съобщението.

"Повече от 66 хил. души отидоха на стадиона миналата събота и изчакваха търпеливо в продължение на осем часа, а след това се върнаха в неделя, когато отново не успяха да наблюдават мач. Сега на тези хора им е отнет шанса да се насладят на този спектакъл", се казва в съобщението.

"Аржентинският футбол и Аржентинската футболна асоциация в частност не бива да позволява на шепа жестоки хора да ни отнемат най-големия мач - нашето Суперклсико", завършват от Ривър. Двубоят трябваше да се изиграе на 9 декември по последни данни, но сега статутът на срещата става напълно неясен.

Къде искат да се играе срещата от Ривър вижте в sportlive.bg

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес