Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на мадридската хегемония! Барселона е новият шампион на Испания! (ВИДЕО)

14 май 2023, 23:57 часа • 2394 прочитания

Барселона е новият шампион на Испания! Каталунците подпечатаха първото място 4 кръга преди края на първенството с категорична победа с 4:2 над местния враг Еспаньол като гост. Така с 27-ата титла на страната в историята си "Лос кулес" прекъсна 3-годишна суша. За последно Барса завоюва златните медали в испанския шампионат през сезон 2018/19. В изминалите 3 кампании купата вдигнаха мадридските грандове Реал (2) и Атлетико.

Иначе на стадион „Корнея Ел Прат“ Роберт Левандовски се разписа на два пъти, а по едно попадение добавиха Алехандро Балде и Жул Кунде. Хави Пуадо и Жозелу намалиха изоставането на "папагалчетата", за да оформят крайния резултат на каталунското дерби от 34-ия кръг на Ла Лига.

В 6-ата минута зрителите по трибуните станаха свидетели на първата по-опасна ситуация, когато Гави стреля неточно. 5 по-късно Левандовски засече страхотен пас и даде начало на головото шоу. В средата на полувремето Балде удвои. Преднината стана класическа в 40-ата минута. Рафиня намери Левандовски в наказателното поле, който реализира второто си попадение в мача.

ОФИЦИАЛНО: Капитанът на Барселона напуска клуба (ВИДЕО)

След почивката Кунде вкара с глава за 0:4. Играчите на Шави намалиха темпото, а Еспаньол се активизира. След като пропусна страхотна възможност по-рано, Пуадо прехвърли елегантно Тер Стеген, за да понижи изоставането на тима си. В добавеното време на дербито Жозелу оформи крайното 2:4.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес