Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играчи на Фенербахче не искат да стъпват в Русия, отказват да играят в турнир в Санкт Петербург

27 юни 2023, 14:02 часа • 3054 прочитания

Футболисти на турския гранд Фенербахче са отказали да пътуват до Русия за участие в приятелски турнир, съобщава местното издание Fotospor, цитирано от ТАСС. Става дума за чуждестранните играчи на тима, които поради една или друга причина не искат да ходят в Русия.

Eдин Джеко отказва да играе в Русия

Според информациите, един от противниците на идеята за участие в турнира в Русия е нападателят Един Джеко, който се присъедини към отбора през това лято. Джеко, който игра за Интер на финала на Шампионска лига, не иска да пътува до Русия.

Един Джеко

Кога и къде ще се проведе футболният турнир в Русия

Турнирът, в който Фенербахче е подал заявка за участва, ще се проведе от 1 до 15 юли в Санкт Петербург. Сред участниците са още отборите на Зенит, азербайджанският Нефтчи, както и сръбският Цървена звезда. В информацията не се съобщават други имена на чужденци, които са против турнира.

Както е известно, в Русия има напрежение след бунта на основателя на ЧФК "Вагнер" Евгений Пригожин. Част от играчите на Фенербахче вероятно искат да проявят и съпричастност към украинския народ, който повече от година след руската инвазия продължава да е въвлечен във война.

Следете НА ЖИВО войната в Украйна и ситуацията в Русия след бунта

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес