Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взрив прати в болница шефовете на окупационната полиция в Енергодар (ВИДЕО)

18 август 2023, 20:24 часа • 6612 прочитания

Взрив прати в болница шефовете на окупационната полиция в град Енергодар, Запорожка област. Новината е, че е гръмнала сградата, където те са заседавали, предава беларуската опозиционна агенция NEXTA в Twitter.

В резултат на експлозията са хоспитализирани началникът на градския отдел полковник Павел Чесанов от МВР на Русия, неговият заместник по оперативната работа и началникът на следствения отдел. ОЩЕ: Армия от украински дронове: Общо 270 отиват на фронта (ВИДЕО)

Окупаторите се евакуират с военни хеликоптери на територията на Русия. Самата сграда, която е използвана като спално помещение на руските сили на реда, е значително разрушена от 3 до 5 етаж, пише още NEXTA.

Главно управление на разузнаването на Украйна разкри подробности за взрива, съобщава „Украйна сега“ в Telegram канала си.

Пострадали са още началник на дежурна част и шефове на редица отдели. Предвижда се те да бъдат евакуирани с военни хеликоптери на територията на Русия. Сградата е използвана и като квартира на личния състав на окупаторите. След взрива са пострадали поне два етажа - от 3 до 5. Районът е блокиран. Интернетът в града не работи. ОЩЕ: "Няма значими щети": ВИДЕО и СНИМКИ след поредната атака с дрон в Москва

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес