Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кален поток в Кабардино-Балкария блокира стотици туристи

02 септември 2017, 15:24 часа • 3147 прочитания

Близо 7,7 хил. души, сред които 260 чуждестранни туристи се оказаха блокирани от силен кален поток в Кабардино-Балкария, около Приелбрусието, съобщават руските агенции. Данните обаче са доста противоречиви. Засега се споменава и за 20 деца сред блокираните туристи.

Два вертолета на министерство на извънредните ситуации и вертолети на Руската гвардия евакуираха 215 туристи от които 110 чуждестранни намиращи се на почивка в Елбрус, Кабардино Балкария.

Това информира началникът на Южния регионален център към министерство на извънредните ситуации на Русия Игор Одер, цитиран от ТАСС. Извозени до напълно безопасни места са 100 души. Евакуацията продължава.

В резултат на силен кален поток отрязани в околността на Приелбрусието се оказаха над 500 туристи от шест държави, както и население от около 7,7 хил. жители, гласеше едно от по-ранните съобщения. „Към настоящият момент знаем за туристи от шест държави. Това са граждани на Малайзия, Германия, САЩ, Китай, Полша и Австрия“, заява Одер.

За евакуацията е организиран въздушен мост. Вертолет на министерството на извънредните ситации и Руската гвардия само в събота са изпълнили 8 рейса, или общо взето на всеки 10 минути в часовете преди обед. Министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков е поискал дейностите по извеждане на турстите да е на най-високо ниво.

 

Мария Иванова
Мария Иванова Отговорен редактор
Новините днес