Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Г-7 не реши нищо за санкции срещу Русия

11 април 2017, 15:00 часа • 2061 прочитания

Външните министри на седемте най-развити страни в света не са успели да се договорят дали да налагат нови санкции срещу сирийския президент Башар Асад или неговия съюзник Русия. Това стана ясно след двудневната министерска среща на страните от на Г-7.

„Към момента няма консенсус за нови санкции като ефективен инструмент“, каза първият дипломат на Италия Анджелино Алфано след срещата, на която въпросът е бил повдигнат от британския външен министър Борис Джонсън.

По-рано днес стана ясно, че членовете на Г-7 не са приели особено охотно идеята на Великобритания да се налагат нови санкции на Русия, макар да одобряват втърдяването на тона по отношение на режима на Башар Асад. Това разкри британският Financial Times като обзор на първия ден от двудневната среща на най-силните държави в света.

„Санкциите срещу Русия не са подходящ инструмент, който може да бъде наложен веднага. В момента трябва да засилим диалога с Москва. Не трябва да притискаме Русия още повече в ъгъла, тъй като това само ще втвърди връзката между Владимир Путин и Башар Асад”, коментира пред британското издание неназован дипломат.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес