Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десетки авиобомби и ракети: Какво загубиха руснаците на атакуваното летище в Адигея? (ВИДЕО)

11 октомври 2024, 12:24 часа • 1256 прочитания

В резултат на удара с украински дронове по руското военно летище "Ханская" в Адигея са унищожени четири ракети, 15 авиационни бомби и 41 комплекта за насочване УМПК (превръщащи неуправляеми съветски бомби в прецизни управляеми боеприпаси). За пораженията съобщава опозиционният руски Telegram канал ASTRA, позовавайки се на източници.

Щетите за руснаците

По време на атаката от 10 октомври срещу авиобазата един от безпилотните самолети е ударил склад за боеприпаси. Според източниците на канала в резултат на това са се взривили една ракета Х-31, три ракети Х-35 и 15 авиационни бомби UMBP. Руснаците са загубили и 41 модула за планиране и корекция, които се монтират на въздушните бомби, за да се увеличи обсегът им с десетки километри: 20 броя УМПК-500M, 16 броя УМПК-500 и 5 броя УМПК.

Още: На поразеното руско военно летище "Ханская" имало 57 самолета (ВИДЕО)

Пистата на летището също е частично разрушена. Още един дрон се е ударил там.

Какво точно се случи?

За нападението срещу летище "Ханская" съобщиха първо местни жители. Системата за наблюдение на пожарите на НАСА регистрира огън в близост до пистата. По-късно Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна официално потвърди нападението.

Преди това ръководителят на Адигея съобщи за атака и последвал пожар „в покрайнините на Майкоп“, а също така обяви евакуация на жителите на село Родниково, което е в съседство с авиобаза "Ханская" в Краснодарския край.

Нападението срещу летището не е официално потвърдено нито от местните власти, нито от руското Министерство на отбраната.

Още: Склад за гориво е пламнал на атакуваното с дронове руско военно летище "Ханская" (СНИМКИ, ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес