Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионът Манчестър Сити се изправя срещу един от кошмарите си във Висшата лига

14 декември 2021, 08:08 часа • 3611 прочитания

Шампионът на Англия Манчестър Сити си върна лидерската позиция във временното подреждане във Висшата лига и едва ли има намерение да я губи преди празниците. За тази цел "гражданите" трябва да спечелят следващото си домакинство на Лийдс в мач от 17-ия кръг на Премиър лийг.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола са в серия от шест поредни победи в първенството, но преднината им пред втория Ливърпул е само една точка, а пред третия Челси - две. Сега Сити се изправя срещу 15-ия в подреждането Лийдс, който има само една победа в последните си шест мача, но в последния кръг за малко да вземе точки от Челси.

Лийдс - непобеден от Манчестър Сити в шампионския сезон

Любопитното е, че след завръщането на Лийдс в елита на Англия Манчестър Сити не е успявал да ги победи. Двата тима се срещнаха два пъти през миналия сезон, като през октомври 2020-а завършиха наравно, а през април 2021-ва Лийдс спечели, и то на "Етихад", побеждавайки бъдещия шампион. За днешния двубой efbet дава коефициент 1.14 за победа на Манчестър Сити, 10.00 за равенство и 22.00 за победа на Лийдс.

Сити пази върха във Висшата лига с най-коравата отбрана 

Манчестър Сити е с най-силната отбрана във Висшата лига, след като е допуснал само девет гола. Тимът обаче отстъпва по отбелязани попадения спрямо Ливърпул и Челси. Лийдс пък е вкарал 17 гола в досегашните си 16 мача и е допуснал 25. Коефициентът за над 2,5 гола в мача е 1.40, а за под 2,5 гола - 3.25.

В атака Манчестър Сити основно разчита на Бернардо Силва и Рахим Стърлинг, които показват много добра форма в последните мачове. efbet предлага 2.25 коефициент Бернардо Силва да отбележи гол по всяко време на мача, а същият залог за Стърлинг се равнява на 2.40 коефициент.

ОТМЪСТИ ЛИ СИ МАНЧЕСТЪР СИТИ НА ЛИЙДС - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес