Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сезонът на трева започва: Кой ще покаже мускули преди Уимбълдън?

13 юни 2023, 07:45 часа • 1575 прочитания

Тенис сезонът на клей приключи с кулминационния финал на Ролан Гарос, който се превърна и в исторически, след като Новак Джокович спечели рекордната си 23-та титла от Големия шлем. Още с началото на новата седмица обаче бе открит сезонът на трева, който ни насочва към третия за годината турнир от Шлема - Уимбълдън.

Сезонът на трева се открива с турнири в Нидерландия и Германия

В първата седмица след Ролан Гарос стартират два турнира от сериите ATP 250, които се играят на трева - тези в Хертогенбос (Нидерландия) и Щутгарт (Германия). И в двете надпревари има тенисисти от световния елит, които ще премерят сили в опит да покажат "мускули" в седмиците преди Уимбълдън.

Уимбълдън

Бублик - Гофен и Руусувуори - Накашима в дуели в Хертогенбос

Във вторник на кортовете в Хертогенбос един срещу друг ще се изправят Александър Бублик и Давид Гофен. За победа на казахстанеца efbet предлага 1.82 коефициент, докато за победа на Гофен ставката е 2.10. Друг интересен мач е този между Емил Руусувуори и Брандън Накашима, като тук ставките са съответно 2.10 и 1.86.

Кирьос и италиански сблъсък в Щутгарт

На турнира в Щутгарт пък Ник Кирьос ще излезе на тревния корт, за да премери сили с Ибинг Ву. efbet дава 1.26 коефициент за победа на австралиеца, който е финалист от Уимбълдън. Ще има и италиански дуел - между Лоренцо Сонего и Матео Беретини, който играе много силно на трева. Ставките тук са 2.55 за победа на Сонего и 1.64 за Беретини.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес