Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веднага научете този лесен ТРИК за печене на кестени

01 ноември 2021, 09:26 часа

Кестените винаги са ни напомняли за есента. Срещаме ги опадали по земята, докато се разхождаме в парка, и ги подминаваме, без да си даваме сметка колко полезни са всъщност те за здравето ни.

Есенните ядки са не само вкусни, но и богати на редица полезни хранителни вещества. Едно от тях са диетичните фибри. Кестените са от огромна полза на храносмилането, както и регулирането дейността на червата. Всички вие можете много лесно да си ги приготвите в домашни условия, но за целта ще е необходимо да приложите един простичък трик, за който днес ще ви разкажем.

Как да изпечем кестени за нула време у дома?

Имайте предвид, че налягането може да накара кестените да експлодират, докато ги печете, което пък на свой ред би могло да доведе до неприятни инциденти. Затова, преди да мушнете тавата във фурната, направете разрез на есенната ядка, който да е под формата на буквата Х. За да се случи това лесно и безпроблемно, използвайте остър нож, с който ви е удобно да боравите.

След като направите това, подредете ядките в тавата. Те трябва задължително да са обърнати с разрезите нагоре. Печете ги в предварително нагрята фурна на 200 градуса. Периодично ги разбърквайте. Времето, което ще ви е нужно, за да изпечете кестените, е приблизително 20 минути.

Много хора не вярват, но кестените лекуват много болести

Опитайте този трик следващия път и сами ще стигнете до извода, че печенето на кестените може да бъде не само лесно, но и приятно. В резултат на това ще имате цяла купа с вкусна и полезна храна, която да си похапвате като междинни закуски.

Яжте кестени, защото те са изключително полезни за здравето ви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес