Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Типове прегръдки от мъжете и какво значат те?

31 януари 2022, 19:05 часа

Прегръдките са една от основните демонстрации на привързаност, която се случва между хората, но не всички прегръдки са еднакви. Някои не са като другите.

Има различни видове и логично е всеки вид прегръдка да има и различно значение.

Тук ще научите за различните видове мъжка прегръдка и нейното значение.

Начинът, по който един мъж те прегръща винаги говори много, независимо дали прегръдката му е малка, дълга, силна или лека, тя винаги ни казва нещо за него и какво чувства той към теб.

1) Прегръдка през рамо 

Това е онази типична студена прегръдка, при която той докосва само раменете ви или най-много горната част на гърба ви, прегръдка, където разстоянието на тялото му е значително отдалечено от вашето.

Този тип прегръдка показва дискомфорта, който изпитва в този момент и неговата нерешителност да те прегърне, но ако се вкопчиш в него и го прегърнеш силно, той може да остане в това положение още известно време, без да се опитва да промени нещо.

2) Експресна прегръдка 

Всички без изключение сме получавали този тип прегръдки. Това е типичната прегръдка, която давате на майка си когато закъснявате за работа/училище и наистина не осъзнавате как сте я прегърнали.

Ако се замислите, колко може да му струва на човек да остане още 5 секунди и да превърне тази експресна прегръдка в нормална? 

Този тип прегръдка се дава и когато той се опитва да ви успокои за някаква ситуация, която не е свързана с вас или може би защото не може да изчака и секунда повече, за да ви покаже любовта си.

3) Филм Прегръдка

Това е прегръдката, която виждаме в сапунените опери или в романтичните холивудски филми, когато момичето се втурва в прегръдките на своя любим и той я чака с отворени обятия, надявайки се да я понесе на ръце.

Тази прегръдка означава дълбока любов, става ясно колко много е искал да те види, колко си важна и ценна за него. Ако вашето момче ви прегръща по този начин, това не означава нищо друго, освен че е истински влюбен във вас.

4)  Стегната

Това е една от онези прегръдки, които ви оставят без дъх и не точно заради интензивността на прегръдката. Прегръдка е, че вашето момче ви държи толкова здраво и сякаш изглежда, че не ви е виждал от векове.

5)  " Гушкане"

Класическата прегръдка, която включва серия от много повече прегръдки. Ако вашето момче ви прегръща по този начин, за да ви утеши или да се почувствате по-добре, това несъмнено е демонстрация на неговата любов и интерес към вас.

Ако вашето момче ви прегръща често по този начин, оценете го! 

Всеки от нас изразява любовта си по различни начини, но това, което не можем да фалшифицираме е това, което наистина чувстваме, когато прегръщаме някого.

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес