Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет действия, с които да се усъвършенстваме индивидуално

22 март 2021, 06:00 часа

Всеки един човек иска да стане по-добър в това, което прави, независимо дали е писане на текстове, свирене на китара или рисуване. Как можем да подобрим себе си чрез малки неща, които да донесат голяма промяна? 

1) Вземете нещата в своите ръце

Запазете спокойствие и преценете съзнателно какво зависи от вас. Това е да знаем какво можем или не можем да променим и да имаме мъдростта да разберем разликата. 

2) Свържете се с насърчителни приятели

Затова предлагаме да имате приятел или двама, които са на ваша страна, за да разговаряте, когато имате нужда от външна перспектива и подкрепа. Ако се чувствате по-спокойни, когато чуете тяхното насърчение, свържете се с тях, когато изпитвате съмнения или имате нужда да чуете окуражителна дума. 

3) Водете списък с благодарности

И добавете към всеки ден по нещо ново. Започнете го днес и направете бележка, за да се регистрирате с нивото си на задоволство след седмица или месец.

4) Фокусирайте се

Разпиляването на време и енергия е нещо, което правим постоянно, макар и несъзнателно. Когато правите нещо се фокусирайте само върху него. Както беше казал един известен мениджър - мултитаскингът е добър начин да скапете няколко неща едновременно. 

5) Записвайте идеите си

Запишете какво възнамерявате да направите. Много хора имат добри идеи и мисли, но не ги записват и след това те отлитат в небитието. Когато направите това, вие запазвате шанса дори на по-късен етап да се върнете към тяхната реализация. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес