Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откакто отрязах ъгъла на гъбата за миене си спестих много пари

31 юли 2021, 15:12 часа

Гъбата да миене на съдовете е най-използваното нещо в домакинството. Експертите съветват тя да се сменя всяка седмица, заради бактериите, които остават по нея. Това от своя страна може да натовари сериозно семейния бюджет, а и все пак гъбата може да се използва и за други неща.

Разбира се, може да се опитате да удължите живота на гъбата със сода за хляб, оцет и каквото друго се сетите. Истината е, че това няма да е за дълго и отново трябва да я изхвърлите. И така, какво да правите с гъба, която е нова, но вече е използвана прекомерно за миенето на съдовете?

Можете да отрежете единият ѝ край. Става дума за връхчето, като по този начин я маркирате. След това я сложете на различно място от гъбите, които са нови и ще използвате за миене на съдове. С тази маркировка и няма как да се объркате и да измиете по погрешка съдовете с неправилната гъба. Също така, по този начин ще покажете и на семейството си, че гъбата е за други цели, а не за чинии.

Иначе, можете да използвате негодната гъба за миене на различни повърхности у дома. Например, за почистване основно на банята, на тоалетната чиния, умивалника и т.н. Можете да я използвате и за прозорци, шкафчета, бърсане на прах и мебели.

Друга възможност е да я сложите в колата. Една гъбичка винаги е необходима за почистване на купето, прозорците или каквото друго се сетите. Винаги се случва нещо да се разлее, запраши и така нататък. Също така, удобна е и за почистване на инструменти и други работни принадлежности.

Можете да я използвате и за почистване на дворни пространства, мивки, шкафове, гараж и т.н. Не на последно място, тя е подходяща и за почистване на велосипеда, мръсни обувки. По този начин няма да я изхвърляте и ще можете да я използвате, колкото се може повече време. Така няма да се налага да купувате отделни гъбички затова, а и със сигурност ще си спестите натоварването в семейния бюджет.

Гъбичките, които са непотребни за чиниите, могат да бъдат полезни за всичко останало. Просто ги маркирайте по посочения начин, така че да не ги объркате с тези, които са годни за употреба. По този начин няма да подведете и останалите членове на семейството си. Също така, винаги ще имате гъбичка за „мръсната“ работа у дома и няма да се налага да купувате отделно за това.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес