Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неща в дома ви, които плашат гостите!

23 март 2021, 06:00 часа

Вероятно полагате особено усилия в чистенето, когато очаквате гости. Ако обаче не знаете какво точно може да ги изплаши, може и да пропуснете някакъв дребен детайл. На какво трябва да наблегнете, за да накарате гостите да иска да ви посетят и втори път и да си тръгнат от дома ви с усмивка и положителни мисли?

Неизмити съдове – пълната мивка не е приятна гледка на за никого, особено за гостите ви. Дори някоя приятелка да ви завари неподготвени, хубаво е мивката да бъде празна и чиста. А и така ще улесните самите себе си, по-добре да измиете една чиния няколко пъти, отколкото 10 наведнъж.

Твърде лични снимки – те определено са начин да разпалите огъня у дома и да разнообразите интимния живот с половинката, но не бива да стават достояние на външни хора. Не поставяйте по-интимните снимки на видни места у дома или поне се уверете, че сте ги прибрали преди да дойдат гостите.

Аксесоарите на домашния любимец – легло, играчки, купички. Ако са почистени, всичко ще бъде наред. Но, ако не сте имали време да разтребите малкия свят на своето животинче, най-добре го преместете на място, далеч от погледите на гостите си.

Козина от домашния любимец – там, където ще поканите гостите си, не трябва да има следи и най-вече косми от домашния любимец. Проверете меката мебел преди да посрещнете приятелите си и ако има нужда, почистете.

Лош аромат – независимо откъде идва той. Може да се отървете бързо от неприятните миризми с ароматни клечки или свещи. Все пак, обстановката коренно се променя, когато ухае на цветя, парфюм или друг приятен аромат.

Мръсна баня и тоалетна – вероятно гостите ви ще искат да посетят това специално място в даден момент. Не забравяйте за него, когато почиствате останалите стаи у дома. Нека бъде чисто, приятно, да ухае приятно.

Твърде много прах – тя се трупа всеки ден, затова е хубаво да я почиства поне веднъж седмично. Гледката на дебел слой прах никак не е приятна. Щом го почистите, самите вие ще се чувствате по-приятно.

Хаос навсякъде – приберете играчките на детето, разхвърляните дрехи и други вещи. Подредете по най-добрия начин дома си. Така ще изгоните хаоса не само от него, а и от живота си. И ще посрещнете гостите в приятна и подредена обстановка.

Мръсни дрехи – които по някаква причина не са в пералнята или в коша за пране. Бързо ги съберете от дивана и ги сложете на мястото им. Уверете се, че приятелите ви няма да видят нищо подобно, щом ви дойдат на гости.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес