Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-чаканите филми по популярни книги през 2016 г.

20 януари 2016, 14:25 часа

Няма спор, че почти всички книги са по-хубави от филмите и рядко се случва обратното. Обаче трябва да се съласим, че филмите са чудесно допълнение на книгите и ни дават по-различни гледни точки. Винаги ще сме любопитни как изглеждат екранизациите на любимите ни книги, за това да надникнем и да видим кои са най-чаканите филми тази година:

1. Петата вълна - Рик Янси (по кината от 15 януари)

Петата вълна идва, а Каси трябва да избяга от тях. Тях - съществата, които изглеждат като нас, които знаят как мислим и които са тук, за да ни убият. Да си сам означава да оцелееш. Или поне така вярва Каси, докато не среща Ивън Уолкър. Красив и загадъчен, Ивън може би е единствената надежда на Каси да спаси братчето си - и дори себе си. Но изборът е труден, защото е избор на живот и смърт.

 

2. Орденът на асасините - Оливър Боудън (по кината от декември)

Семейството на Ецио Аудиторе е несправедливо обвинено в измяна. Баща му и братята му са екзекутирани. Той се зарича да отмъсти... Но предателите са коварни и безмилостни. Много по-жестоки, отколкото Ецио предполага. За да се подготви за опасната мисия, той става част от мистериозния "Орден на асасините".

 

3. Предани - Вероника Рот (по кината през 2017)

Обществото, което Трис Прайър познава, е в руини - разпокъсано от насилие и борби за надмощие, белязано от непосилни загуби и ужасяващи предателства. Когато й предлагат шанс да изследва света извън познатите й граници, Трис приема без колебания. Може би там някъде отвъд тя и Тобиас ще започнат нов живот заедно, освободени от безкрайни лъжи и болезнени спомени.

 

4. Фантастичните животни и къде да ги намерим - Дж.К.Роулинг (18 ноември)

Филмите ще проследят историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, седемдесет години преди тези, описани в „Хари

Потър”.

 

5. Момичето от влака - Паула Хоукинс (по кината от октомври)

Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. През това време Рейчъл наблюдава двойка, която закусва на своята тераса. И сякаш вече ги познава. Нарича ги Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила. Но един ден всичко се променя...

 

6. Часът на чудовището - Патрик Нес (по кината от октомври)

Чудовището се появява след полунощ. Както винаги. Но това не е чудовището, което Конър очаква. Той очаква чудовището от кошмарите си, това, което идва почти всяка вечер, откакто майка му започна лечението си. Чудовището с тъмнината, вятъра и виковете. Това чудовище е нещо различно обаче. Нещо древно, нещо диво. И иска възможно най-опасното нещо от Конър. Иска истината. Патрик Нес създава историята по идея на Шавон Доуд, чиято преждевременна смърт от рак, не й дава възможност сама да я напише.

 

7. Домът на Мис Перигрин за чудати деца - Рансъм Ригс 

След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перегрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перегрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би – колкото и невероятно да изглежда – са още живи.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес