Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се справим със сухата кожа на лицето

06 януари 2022, 12:25 часа

Всяка жена иска да има красива и здрава кожа. Не е нужно обаче да давате огромни суми за козметика. Можете сами да си я направите с домашни средства козметика, която да подхрани кожата на лицето ви и да ви помогне да се справите с нея. Маските за лице са основното средство за справяне със сухата кожа.

Парна баня с градински чай и тамян

Тази баня ще ви помогне да се справите със сухата кожа и да освежите лицето. Особено полезна е за дамите, които страдат от акне. След като направите процедурата, използвайте хидратиран крем, с който да затвърдите резултата.

Нужни са ви 1 литър кипяща вода, 4 пакетчета градински чай и масло от тамян. Изсипете листен градински чай, разбъркайте и оставете за 5-7 минути. След като се запари, прибавете 3-4 капачки тамян и се надвесете над тенджерата. Завийте се отгоре с чаршаф или кърпа. Това ще задържи парата и останете така 5-10 минути. След това попийте лицето си с кърпа и нанесете дебел слой овлажняващ продукт.

Скраб с краставица

Скрабът е приготвен от кисело мляко, краставица, овес, градински чай. Той овлажнява кожата, ексфолира твърдите частици и подхранва. Всеки един от елементите имат регенериращ ефект.

Необходими продукти:

·         2 супени лъжици кисело мляко

·         2 с.л. смляна краставица

·         2 с.л. овесени ядки

·         1 чаена лъжица градински чай

Приложение

Смесете първите съставки. Към получената смес прибавете градинския чай. Вместо накълцан чай, можете да сложите масло от градински чай. Получената смес се втрива в кожата с деликатни движения и с върха на пръстите. Процедурата увеличава притока на кръв в областта на лицето и по този начин помага за отстраняване на мъртвите клетки. Направете масажа в продължение на 5 минути, а след това изплакнете с вода. Подсушете внимателно с кърпа.

Овесените ядки имат противовъзпалителни средства, а киселото мляко разгражда мъртвите клетки. Краставицата е богата на витамин С, който е особено полезен за кожата.

Скрабът трябва да се използва внимателно, тъй като малко или много има абразивен ефект. Можете да го използвате и като маска.

Маска с краставица

Съставките в тази маска забавят стареенето на клетките и помагат за предпазване от вредните слънчеви лъчи. Косовото масло съдържа мастни киселини, а маслото от моркови – антиоксиданти. Те овлажняват кожата и създават защитен слой.

Ще са ви нужни една краставица, 2 супени лъжици и една чаена лъжица масло от моркови.

Смесете съставките и разбъркайте получената смес до получаването на паста. Нанесете върху лицето и шията. Оставете за 15 минути и изплакнете.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес