Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да направите компютъра си по-бърз

02 ноември 2015, 12:45 часа

С времето всеки компютър започва да работи по-бавно. За щастие обаче има трикове, чрез които може да се противодейства на това, пише Tech Radar. Ето кои са някои от тях:

1. Промяна на настройките за захранването на висока производителност

Ако компютърът ви работи по-бавно, отколкото трябва, проверете в менюто „Power Option“s в секцията „Hardware and Sound“ и се уверете, че е избрана настройката „High Performance“. За по-голям контрол върху настройките на захранването на вашия компютър, кликнете върху линка „Change plan settings“ до плана който сте избрали и след това кликнете върху „Change advanced settings“.

2. Изключете Aero

Windows Aero е допълнителна визуална възможност на Windows Vista. Софтуерът е проектиран по такъв начин, че да изглежда като прозрачно стъкло с лека анимация, но той може да има изненадващ ефект върху производителността на системата ви. По-специално, по-старите системи без дискретна графика могат да получат значителна прираст в производителността, като изключите Aero от таба „Appearance на Control Panel“.

3. Ръчно управление на процесите в процесора

Отворете Task Manager, кликнете върху „Processes“ или „Details“ таба, след това кликнете с десния бутон върху програмата нарушител и задайте стойност „Low“ за приоритет. Сега Windows ще знае, че първо трябва да разпределя ресурсите към другите програми, като проблемната все още ще бъде в състояние да завърши процеса, но без да ви създава проблеми и бави работата на компютъра ви.

Останалите съвети ще откриете в Expert.bg!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес