Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИЗУМИТЕЛНО! Какво се случва, когато поставим парче фолио в дистанционното

24 септември 2021, 14:50 часа

В съвременния свят всеки дом разполага с минимум един телевизор. Това устройство ни информира и ни служи за развлечение и откъсване от реалността.

Днес открихме за вас един трик, с който ще си послужите многократно – в това сме сигурни.

Защо да сложим фолио в дистанционното на телевизора?

Знаете, че батериите на дистанционното се изтощават винаги в най-неподходящия момент. Повечето пъти се питаме как изобщо е възможно, предвид факта, че съвсем скоро сме ги подменили.

Разбира се, това съвсем не значи, че е настъпил краят на света, защото все пак бактериите са консуматив, който може да бъде подменен. В крайна сметка дистанционното ще продължи да ни служи след като бъде направена въпросната подмяна. А какво да направим, ако нямаме подходящи батерии под ръка и все пак не искаме да прекъсваме почивката си пред телевизора?

Това са едни от най-мръсните неща у дома, които винаги забравяме да почистим

Ето, че идва ред да споделим този гениален трик, за който по-рано споменахме. Вземете малката батерия, която всъщност се оказва неподходяща за самото дистанционно. Бръкнете в кухненския шкаф и извадете от него лист фолио. Сгънете го на малка площ и го пухнете в дистанционното. След това поставете и батерията, като се стараете тя да опира самото фолио и да го притиска.

Този материал е добър проводник и посредством тези си качества кара по-малката батерия да работи. Опитайте да превключите канала. Ето, че вашето дистанционно отново работи, макар това да е само временно решение, спасяващо положението!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес