Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изхвърлете тези предмети от дома, носят негативна енергия!

08 февруари 2022, 17:45 часа

Случвало ли ви се е да донесете нова вещ в дома и да започнат болести, проблеми. Навсякъде по света хората вярват, че едни предмети носят нещастие, а други късмет. Ето най-разпространените вярвания кои предмети ще внесат негативна енергия в дома ви:

СЧУПЕН ЧАСОВНИК
Внимавайте с ценни антикварни часовници, които не работят. Според фън шуй развалените вещи (особено часовниците) носят лош късмет, това е знак, че домът (и душата ви) са “задръстени” и трябва да се изчистят.

СВЕТУЛКИ
Сигурно ви е забавно, ако децата донесат вкъщи буркан със светулки, но внимавайте! Според викторианско суеверие, когато в дома влезе светулка или “светеща буболечка”, скоро ще настъпи смърт.

УВЕХНАЛИ ЦВЕТЯ
Увехналите цветя носят лош късмет, защото се считат за мъртви, а умрелите същества носят негативната енергия от “отвъдното”. Същото важи за всичко мъртво: препарирани животни и дори миди.

БРАДВА
Според древни легенди брадва в дома носи смърт. Чисто практично, брадвата не е много безопасен предмет и е добре да се държи далече, особено от деца.

СТАРА МЕТЛА
Ако се местите в ново жилище, не вземайте старата си метла с вас. Според стара легенда метлата ще “измете” добрия късмет. Здравият разум гласи, че старите инструменти за почистване водят вредители със себе си. Така че е добре по-често да подменяте почистващите си средства у дома.

БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ ЦВЕТЯ В ЕДНА ВАЗА
Правете букета си с много различни цветове, но никога само от бели и червени цветя. Според викторианско суеверия това съчетание във вазата няма да донесе щастие в дома ви. 

ОТВОРЕН ЧАДЪР
Това е старо египетско суеверие. Според легендата, ако внесете в дома си вещ, която ви закриля от дъжда, вие обиждате духовните пазители на дома си, защото все едно те не изпълняват дълга си. 

КАРТИНИ СЪС СМЪРТ ИЛИ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ
Негативна енергия в дома ви носят картини, на които са изобразени смърт, природни бедствия като урагани, бури, наводнения… По-добре изберете такива със спокойни природни пейзажи и цветя.

ЛЮЛЕЕЩ СЕ СТОЛ
Приятно е да се люлеете на стол, но според стара ирландска легенда, празният люлеещ се стол кани зли духове в дома ви. Внимавайте, ако столът ви се люлее сам! Може би злите духове вече са тук, а смъртта чака наблизо.

КАКТУС
Кактусите са симпатични малки растения и лесни за отглеждане. Но според фън шуй  острите растения носят лош късмет и дискомфорт в дома ви.

ОГЛЕДАЛА
Да, много е полезно да имате огледало на входната врата, но според някои традиционни вярвания, така някой лесно може да открадне душата ви. Според фън шуй огледало с лице към леглото води до проблеми в любовта.

РАЗХВЪРЛЯНО ЛЕГЛО
Според старо американско поверие, разхвърляното легло води до неспокоен сън. Още по-голямо нещастие носи, ако остане разхвърляно през светлата част на деня.

НАКЛОНЕНА СТЪЛБА
Стълбите си имат своето място, но да минаваш под стълба се смята за лош късмет. Според християнска легенда, ако пресичаш триъгълник, образуван от наклонена стълба, се приема за нарушаване на Триединството (Светата Троица). Друго тълкуване е че наклонената стълба напомня за средновековните бесилки. Най-практичното обяснение е, че не е толкова безопасно, защото може да падне. И все пак, стойте далеч от нестабилни стълби и не минавайте под тях.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес