Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дизайнерски трикове да направите офиса си уникален

15 декември 2022, 19:11 часа

Днес значителна част от населението на градовете работи в различни офиси. В същото време декорацията на офисите като правило е типична и не ѝ се придава голямо значение.

Всъщност декорациите в офиса са необходими и те наистина могат да създадат уютна атмосфера, но само ако са правилно подбрани и разположени.

Сменете снимките

Картини, репродукции или снимки, които са окачени от векове, в крайна сметка престават да привличат вниманието към себе си.

Дори просто да ги размените, служителите определено ще обърнат внимание на това. Ето защо, преди да окачите картини в офиса, би било хубаво да помислите за система, в която те лесно да се премахват и заменят.

Експертите предлагат да се използват не традиционни пирони за това, а например връв, която може да се издърпа под тавана. Към този низ прикрепете снимки на различни нива. Сега получавате възможност не само да разменяте снимки на места, но и да регулирате височината на тяхното местоположение.

Домашен и комфортен офис по твой вкус

Дъски

Интересен детайл на някои офиси е дъска с флумастери. Такова табло е идеално за провеждане на "пет минутки" и екипни срещи, където може да се използва за ясно илюстриране на постиженията и поставяне на цели за бъдещето.

И ако бялата дъска е и магнитна, тя се превръща в информационен център на офиса, комбинирайки табло за обяви с място, където служителите могат просто да закачат забавни дрънкулки или да публикуват скорошни снимки.

Плакати

Ако трябва да прикрепите плакати към стените, не използвайте бутони - използвайте метода на магнитно закрепване.

5 съвета за проектиране на перфектния домашен офис

Стени

Колкото и да е странно, основната украса на офиса може да бъдат стените му. Днес много популярно е монтирането на офис прегради, които са предназначени да осигурят нормална работна среда за всички членове на екипа, ако офис пространството е твърде голямо.

Японската стена от тънка хартия, платнени паравани, плетени бамбукови прегради ще изглежда оригинално в офиса. Разбира се, те трябва да бъдат избрани в зависимост от съществуващия интериор, за да не се наруши стилистичната цялост на стаята.

Килими

Днес в офиса почти не можете да намерите килими. Междувременно, именно този елемент ще придаде на всеки интериор специален уют.

6 дизайнерски идеи за оформяне на модерен домашен офис

Рафтове

Специалистите смятат, че офисът и обикновените рафтове, които всеки служител ще има близо до работното си място, значително ще оживят офиса.

Това няма да са обикновени рафтове за хартия, а декоративни рафтове за поставяне на малки декоративни предмети, например фигурки от стъкло или керамика, вази и кой знае какво още.

Растения

Красивите растения в едни и същи саксии ще станат не само декорация, но и гордостта на всеки офис. За офиса е най-добре да изберете непретенциозни растения с добри декоративни свойства.

Добре познатите фикуси и кактуси са идеални за всеки. Специалистите по ремонт и декорация на офиси не препоръчват използването на цъфтящи растения за декорация - те могат да причинят алергии при някои служители.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес