Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диетата, с която Хоакин Финикс свали скорострелно 24 кг. за ролята си на Жокера

09 септември 2024, 17:59 часа

Актьорът и носител на Оскар Хоакин Финикс, който се превъплъщава в образа на Жокера в новото продължение, озаглавено "Жокера: Лудостта на двама" с Лейди Гага, мина по червения килим на филмовия фестивал във Венеция за премиерата на филма.

Вижте още: 7-дневната диета, която помага за справяне с инсулиновата резистентност

Освен че изглежда перфектно във вечерен костюм, Хоакин прикова вниманието на публиката и с невероятно слабата си визия.

Той разказа пред медиите за строгата си диета, с помощта на която е успял да свали цели 24 килограма за много кратък период от време, което се вижда от това как е изглеждал по-наедрял преди снимките на филма на Ридли Скот „Наполеон“.

За да се превърне в Жокера, Финикс премина през драстична физическа и психическа трансформация, като свалq 24 килограма на строга диета. Тази екстремна загуба на тегло дала на Финикс повишено чувство за контрол и фокус, което било ключово към изследването на сложната психика на героя.

Диетата за ролята била изключително строга и внимателно наблюдавана от лекари, за да се гарантира безопасността му .

Диетата на Хоакин Финкс:

Ограничаване на калориите: Диетата на Феникс била строго ограничена до нисък прием на калории, консумирайки значително по-малко от обикновено, за да насърчи бързата загуба на тегло.

Прости, нискокалорични храни: Диетата се състояла предимно от прости, нискокалорични храни. Според някои източници той е ял храни като ябълки, марули и зеленчуци на пара.

Хидратация: Поддържането на хидратация било от съществено значение, с акцент върху получаването на достатъчно вода през деня, за да поддържа метаболизма и цялостното здраве.

Вижте още: Изгаряне на мазнини: храни, които ви помагат да отслабнете

Медицинско наблюдение: Целият диетичен план бил под медицинско наблюдение, за да се следи здравето на Финикс и да се гарантира, че той не е изложен на риск от недохранване или други здравословни проблеми.

Физическият резултат от този процес е очевиден. Финикс описва как дори изкачването по стълбите се е превърнало в голямо напрежение, което прави неговата емблематична танцова сцена на стълбище във филма още по-смислена.

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес