Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бясна съм! Как да прекарате 24 часа, като запазвате спокойствие

11 октомври 2020, 15:55 часа

Състоянието, в което трудно се побирате в кожата си, всичко ви дразни и имате отчаяна нужда да избягате е познато на всеки човек. Дали проблемът е един или са съвкупност от обстоятелства понякога няма никакво значение. В подобни моменти никой и нищо не може да ви помогне, освен ако не го направите сами. Как може да стане това?

Помислете дали проблемът, който ви измъчва, ще има значение за вас след 10 минути. А след час? И струва ли си да изразходвате сили и нерви за нещо, което ще забравите до вечерта?

Отнасяйте се към дразнителите като към натрапчив телефонен звън. Ще звъни, ще звъни и ще престане, а вие не сте длъжна да отговаряте.

Правете упражнения за психически релакс. Човек просто не може да беснее, когато мускулите му са отпуснати.

Бройте до десет. Бавно. Ако започнете да отлагате във времето емоционалните си реакции, много скоро ще се научите да ги избягвате.

Не се борете с вятърни мелници – реагирайте само на това, което се случва тук и сега. Колежката наистина ли ви нарече некомпетентна идиотка, или вие сама решихте, че има предвид това?

Споделяйте своите неприятности с най-добрата си приятелка, но не забравяйте и правилото – за не повече от двайсетина минути.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес